Новий проект ЄС допоможе Україні вивести управління міграційними процесами на рівень міжнародних стандартів

Як повідомляють в прес-службі ДМС України, Європейський Союз започаткував проект «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», щоб посприяти приведенню управління міграційними процесами та роботи з шукачами притулку в Україні у відповідність до найкращих європейських та міжнародних стандартів.

ЄС надасть 27,2 млн. євро у наступні три роки. «Це найбільший із усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізовувалися у країнах Східного Партнерства», – зазначив Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі.

Проект, що впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції (МОМ), допоможе Державній міграційній службі України (ДМС) та Державній прикордонній службі України (ДПСУ) швидше та ефективніше надавати послуги громадянам України та іноземцям. Так, Державній міграційній службі буде передано обладнання та програмне забезпечення для Центру обробки даних. Це дозволить суттєво підвищити ефективність роботи електронних систем та забезпечити надійний захист персональних даних громадян. Також буде передано серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску Державної прикордонної служби, що дозволить значно пришвидшити процес паспортного контролю та зменшить час перебування громадян у пунктах пропуску.

«Цей проект – про права людини, ефективність роботи органів державної влади в Україні та безпеку. З одного боку, ми захистимо мігрантів від тривалого та тривожного очікування, коли державні органи визначають їхню долю. З іншого боку, управління міграцією в Україні буде здатне реагувати на несподівані виклики сучасного світу», – пояснив Посол Мінґареллі.

У рамках проекту до співпраці з ДМС та ДПСУ буде залучено експертів із протидії корупції, права, інформаційних технологій та менеджменту. Одним із результатів їхньої роботи стане створення стандартних операційних процедур – інструкцій для роботи чиновників міграційних відомств у всіх ситуаціях при наданні адміністративних послуг. Європейська практика довела, що це дозволяє значно поліпшити взаємодію та порозуміння між громадянами та органами влади.

Крім того, в рамках проекту буде організовано постійний моніторинг міграційної динаміки, що може стати основою для подальшого реформування органів, що опікуються питаннями міграції в Україні, та допомогти у розробці подальшої міграційної політики.

За детальнішою інформацією звертайтеся:

-Адміністрація Державної прикордонної служби України, Відділ з питань взаємодії зі ЗМІ: (044) 527 63 37, (044) 527 62 88, ADemchenko@dpsu.gov.ua

-Державна міграційна служба України, Прес-служба: (044) 279-02-26, zmi@dmsu.gov.ua

-Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні, Прес-служба: (067) 447 97 92, iomkievcomm@iom.int

Категорія: Новини Мітки: Позначки:,