Мистецькому проекту “Море можливостей на горі Томнатик” та туристичному фестивалю дано офіційний старт

26 серпня, з нагоди 26-ї річниці незалежності України керівники та предтавники крайової, районної державної адміністрації, разом із творчою та спортивною спільнотою Буковини, представниками засобів масової інформації піднялися на найвищу вершину Покутсько-Буковинських Карпат – гору Яровицю, висота якої становить 1574 метрів над рівнем моря. Як винагорода – учасники сходження мали нагоду помилуватися неповторною красою місцевих краєвидів та споглянути на величь гірських хребтів.

Очільник крайової влади, голова районної державної адмінстрації привітали присутніх з підкоренням вершини та прийняли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора України і разом з учасниками заходу виконали Державний Гімн України. Олександр Фищук звертаючись до присутніх зазначив: «Саме з цієї найвищої вершини, ми зможемо помилуватися нашим чарівним буковинським краєм, де поєднані мальовничі ліси передгір’я та живописні гірські ландшафти, бурхливі синьоокі річки та джерела, – зазначив голова облдержадміністрації. – Ще раз вітаю усіх із 26-ю річницею Незалежності України! Нехай це свято додасть Вам наснаги і творчих здобутків в ім’я процвітання нашої держави та Буковинського краю».

Також на Яровиці у селі Сарата відбулося відкриття чергової базової станції компанії Київстар, представникам якої було одразу видано диплом рекордсмена Книги рекордів України як найвищої в нашій країні.

Відтак учасники заходу піднялися на гору Томнатик, де мали нагоду оглянути розмальований спеціально до свята один з 5-ти куполів колишньої військової бази «Памір». Після цього відбулося відкриття фестивалю «Любіть Буковину, бо вона того варта», який вперше започатковано на Путильщині. Голова районної державної адміністрації Микола Савчук від імені виконавчої влади та від усіх горян, гостинно привітав всіх гостей. “Вітаю Вас із гарними святами – Днем Незалежності та Днем Державного Прапора і радий привітати вас на нашій гарній, гостинній і такій безмежній в просторі путильській землі, – сказав Микола Савчук. – Сподіваюсь ми будем частіше зустрічатись, разом будемо розвивати еко-туризм на Путильщині, популяризувати цей чарівний край.”

Далі присутні могли насолодитися чудовою концертною програмою від народних колективів Путильського району, артистів Чернівецької обласної філармонії та виступом драйвового чернівецького гурту «Гуцул Каліпсо». Ще однією родзинкою мистецького проекту стало публічне освідчення – місцевого парубка чарівній гуцулці із Шепота, яке вона із радістю прийняла.

Вищезгаданий фестиваль планується проводити щороку, розмальовуючи почерзі у формі писанки решта куполів станції.Таким чином невдовзі гора Томнатик стане мистецькою платформою, яка буде ще одним суттєвим місточком для розвитку туризму на Буковині.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,