Власники особистих господарств, які утримують у своєму домогосподарстві трьох і більше корів не менше одного року матимуть можливість отримання фінансової підтримки

Як інформують в секторі агропромислового розвитку районної державної адміністрації, відповідно до розпорядження обласної державної адміністрації від 25.04.2018 №375-р «Про затвердження Порядку та календарного плану використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2018 році на виконання заходів з реалізації Комплексної програми підтримки розвитку сільського господарства Чернівецької області на 2017-2022 роки» затверджено порядок використання коштів обласного бюджету, передбачених у 2018 році.

Право на отримання фінансової підтримки особисті господарства населення, які утримують у своєму домогосподарстві трьох і більше корівне менше одного року, які обліковуються у господарській книзі станом на 1 січня звітного року.

Право на отримання фінансової підтримки мають також ті фізичні особи, в господарствах яких впродовж року набута третя корова шляхом розтелу нетелей, в тому числі даний нетель, що розтелився повинен знаходитись в домогосподарстві не менше одного року та обліковуватися у господарській книзі станом на 1 січня звітного року, в якому нараховується підтримка.

Фінансова підтримка з обласного бюджету надається в межах фінансових можливостей, але не перевищує розміру 1,0 тис. гривень за 1 голову.

Фізичні особи, які претендують на отримання фінансової підтримки, подають у сектор агропромислового розвитку районної державної адміністрації, до виконавчих комітетів об’єднаних територіальних громад наступні документи:

  • заявку згідно затвердженої форми;
  • довідку сільської, селищної ради про кількість корів, які утримувались суб’єктом господарювання у своєму господарстві станом на 1 січня звітного року (дані по господарської книги);
  • копію ветеринарного паспорта на тварину;
  • довідку про відкритий рахунок в установі банку на отримання фінансової підтримки;
  • копію паспортних даних та ідентифікаційного коду фізичної особи;
  • письмове зобов’язання фізичної особи про повернення коштів до обласного бюджету в місячний термін у разі встановлення контролюючими органами фактів неправомірного отримання фінансової підтримки.

Документи, подані не в повному обсязі, прийманню, реєстрації не підлягають та повертаються фізичній особі.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,