День: 24.04.2016

ДО 30-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ В ПУТИЛІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНИК ЛІКВІДАТОРАМ АВАРІЇ НА АЕС

ДО 30-Ї РІЧНИЦІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ В ПУТИЛІ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНИК ЛІКВІДАТОРАМ АВАРІЇ НА АЕС
 22 квітня, напередодні відзначення Дня Чорнобильської трагедії в парку селища Путила відбулося відкриття пам’ятника, присвяченого героїчному подвигу учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Вшанувати пам’ять людей, які вступили в нерівний бій з мирним атомом далекого 1986 року прийшли голова районної державної адміністрації Микола Савчук, голова районної ради Микола Шевчук, представники обласної та районної громадських організацій «Чернівецьке обласне обꞌєднання Чорнобильці Буковини» на чолі із Олегом Демченко та Дмитром Євдощаком, представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, громадськість селища.
Встановлення пам’ятного монументу стало можливим за ініціативи обласної та районної громадських організацій «Чернівецьке обласне обꞌєднання Чорнобильці Буковини», керманича виконавчої гілки влади району Миколи Савчука та голів селищної та сільських рад.
Розпочинаючи захід, присутні схилили голови у скорботному мовчанні за тисячами героїв, які протистояли радіаційному вогню, ліквідаторами чорнобильського лиха, що відійшли у вічність, ціною власного здоров’я, подарувавши нащадкам майбутнє.
До присутніх звернувся  голова райдержадміністрації Микола Савчук, який зауважив, що 26 квітня минає тридцять років від тоді, як мирний атом увірвався у розмірене життя людей, нанісши непоправної шкоди довкіллю – понівечив землю, отруїв воду, зламав тисячі доль. Рятувати світ від страшної біди мобілізували людей з усієї України. Були серед них і путильчани. “Про страшну трагедію у Чорнобилі, – зауважив керівник району, – знали навіть не всі ті, хто отримав туди відрядження – пожежники, військові, водії, медики, працівники підприємств.” Микола Петрович висловив подяку всім хто приклав зусилля для встановлення пам’ятника, а також за мужність та героїзм вручив мешканцям району, які брали участь в ліквідації аварії грамоти райдержадміністрації та районної ради, грошові винагороди.
Звертаючись до путильчан, голова громадської організації «Чернівецьке обласне обꞌєднання Чорнобильці Буковини» Олег Демченко також подякував за спільний внесок людей, які доклали зусиль до  встановлення пам’ятника та вручив подяку голові райдержадміністрації Миколі Савчуку за плідну співпрацю та допомогу в встановленні пам’ятника ліквідаторам та потерпілим на  Чорнобильській АЕС .
Крім того, ліквідаторів Путильщини за активну громадську позицію високий професіоналізм, самовідданість та мужність проявлену під час ліквідації  наслідків катастрофи та з нагоди 30-ї річниці відзначено пам’ятними нагрудними знаками «Зіркою за мужність ІІ ступеня» і посвідченнями «Герой Чорнобиля».
На завершення учасники зібрання поклали до пам’ятника квіти та запалені лампадки.
Категорія: Новини