Путильчани активно готуються до проведення 52 свята «Полонинська ватра»

15 травня під керівництвом голови райдержадміністрації Миколи Савчука на стадіоні «Карпати» відбулося засідання Оргкомітету  по організації та проведення 52-го районного свята  виходу на полонини «Полонинська ватра». До участі в засіданні запрошені керівники лісогосподарських підприємств району, посадові особи підприємств, установ, організацій, які безпосередньо задіяні у проведенні свята.

Членам оргкомітету доведено інформацію про розподіл обов’язків по підготовці до свята. Перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Ямницький зупинився на зобов’язаннях та всіх видах підготовчих робіт, закріпивши відповідальних осіб за ту чи іншу ділянку роботи до свята.

Окремо із керівниками лісогосподарських господарств проговорено проекти по спорудженню сцени, облаштування міні-полонини, забезпечення машин від кожного підприємства для полонинського ходу.

Розглядаючи сценічні моменти також відмічено окремі нововведення, які будуть внесені до сценарію нинішнього року. Так, зокрема, планується залучити учнівську молодь до театралізованого міні флеш-мобу, який включає демонстрацію порядкового номеру свята. Серед іншого, за задумом організаторів, гості свята зможуть познайомитись із традиціями ткацтва та спостерігати на власні очі за процесом виготовлення гуцульської домотканої тканини. Також буде організовано майстер-клас із виготовлення головного полонинського продукту – смачного сиру.

На засіданні обговорено розміщення вуличної торгівлі, розпорядок роботи закладів громадського харчування. Також окремо приділено увагу дотриманню заходів пожежної безпеки, надання медичної допомоги та забезпечення правопорядку під час свята.

Програма св’ята

9:00-11:00 – Проїзд святково оформлених підвод з троїстими музиками, які запрошують гостей на свято.

10:00-16:00 – Виставка-продаж власної продукції сільгоспвиробниками району та області, гуцульська кухня, дійства на міні-полонині, майстер-клас з приготування полонинського сиру, вурди, кулеші та інших гуцульських смаколиків.

10:00-16:00 – «Мистецтво гуцульського краю», V регіональна виставка робіт майстрів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Гуцульщини.

10:45-11:00 – Святкова хода почесних гостей свята, передовиків сільськогосподарського виробництва району, делегацій селища та сіл району.

11:00-11:10 – Відкриття 52-го традиційного районного свята.

11:10-12:30 – Обрання ватага свята «Полонинська ватра». Проведення свята.

12:30-16:00 – Концертна програма. Народні гуляння.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:,