Гірські райони треба активно інтегрувати в життя країни, – Володимир Гройсман

Віддалені та гірські регіони України треба активно інтегрувати в життя країни і забезпечувати мешканцям доступ до медицини, освіти, якісної інфраструктури. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань розвитку гірських територій. Нарада пройшла в рамках робочої поїздки Глави Уряду на Івано-Франківщину.

“Потрібно напрацювати підхід, який дасть можливість спростити життя жителям гірських районів. Я розумію, що таке, коли непросто добиратись до школи, коли нема доступу до медицини, освіти, користування інфраструктурою, – сказав Глава Уряду. – Наразі у гірських регіонах проживає 670 тис. громадян, які кожного дня стикаються з проблемами. Наше завдання – відновити дороги, щоб була ефективна логістика, зробити доступною медицину, освіту, сприяти розвитку туризму, розміщенню підприємств”.

Володимир Гройсман звернув увагу, що сьогодні вже напрацьовано спеціальний законопроект про розвиток гірської місцевості, а на рівні міністерств робота має серед іншого фокусуватися і на роботі з гірськими громадами.

“У цих районах навіть існує певна цифрова дискримінація, елементарно не всюди є інтернет. Під час “Години запитань до Уряду” (у п’ятницю, 16 березня) я пообіцяв, що приїду в гори, щоб ми з місцевою владою визначили спільні подальші дії”, – сказав Прем’єр-міністр.

Він пояснив, що центральна влада готова розподілити значні кошти – в обсязі близько 12 млрд грн, – у тому числі на розвиток гірських територій і опрацювати питання зарплатних субвенцій.

“Ця місцевість є українським скарбом. Його потрібно берегти. Нам треба з’ясувати, де сильні сторони регіону, щоб їх підтримати та інвестувати у них”, – акцентував увагу Глава Уряду.

Повідомляє Урядовий портал.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,