В музеї-садибі планують провести капітальний ремонт

Звітуючи про роботу музею-садиби імені Ю.Федьковича за минулий рік начальник відділу культури райдержадміністрації Василь Нестор зазначив, що музей є історичною та мистецькою візитівкою Путильщини, а тому зважаючи на вік родинної садиби, наголосив на  необхідність збереження знакової для Путили будівлі.

Гордість Путильщини щороку відвідують чимало гостей, з інших районів та областей України. На території музею проводяться чимала кількість мистецьких заходів, серед яких: відзначення днів народжень письменника Юрія Федьковича, фестиваль колядок, районного свята «Шовкова косиця».

За словами очільника відділу культури райдержадміністрації, на основі складеного спеціалістами управління капітального будівництва облдержадміністрації, районної комісії дефектного акту, сформованого локального кошторису на будівельні роботи, зведеного кошторису і розрахунку вартості необхідних коштів для проведення ремонтних робіт експертною організацією розроблено експертний висновок на капітальний ремонт покрівлі, стін фасаду літературної частини та покрівлі родинної хати-музею-садиби на загальну суму 611 тис.174 грн