Зроблено перший крок у реформуванні газети «Карпати»

Зроблено перший крок у реформуванні газети «Карпати»За інформацією редактора районного часопису «Карпати» Людмили Басюк, 21 березня, відбулися  збори трудового колективу газети «Карпати», де розглянуто питання реформування районного видання.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року вступив у дію Закон  України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Документ визначає 15 кроків реформування газет і редакцій, після здійснення яких вони здобудуть незалежність та працюватимуть самостійно.

А співпраця з усіма структурами незалежно від форм власності буде здійснюватися на договірних умовах. Отже, на основі прописаного законом пріоритетного права колективу на визначення способу реформування, працівники одноголосно прийняли сміливе рішення про вихід виконавчої та представницької влади району із складу співзасновників газети  та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу в суб’єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення і тематичної спрямованості «Карпат». Визначилися і з термінами: реформування здійснюватимуть у першому етапі – протягом 2016
року.

Відповідне подання, за результатами зборів, буде спрямовано до районної державної адміністрації та районної ради для реагування та прийняття аналогічного рішення, яке мають погодити депутати районної ради.

Категорія: Новини

Залишити відповідь