Із туристичними стежками НПП «Черемоський» ознайомлено старшокласників Путильської гімназії

До Міжнародного дня туризму 27 вересня провідним фахівцем з екологічної освіти Х.Торак та начальником відділу екологічної освіти та туризму національного природного парку «Черемоський» З.Цегою з учнями 8 класу Путильської гімназії проведено інформаційну бесіду «Туристичними стежками національного природного парку «Черемоський».

В рамках даного заходу фахівці ознайомили учнів з туристичними маршрутами та екологічними стежками, що пролягають по території парку, а також провели вікторину про туризм. Наприкінці заходу всім учасникам вікторини вручено медалі «Юний турист» та буклет «Правила поведінки на території національного парку.

Довідково: Історія свята розпочалася в 1979-му році, Генеральна асамблея Всесвітньої туристської організації при Організації Об’єднаних Націй, що розташовувалася на той момент в іспанському місті Торремоліно, заснувала міжнародне свято – Всесвітній день туризму, яке було запропоновано відзначати 27-го вересня. Метою цього свята було не тільки пропаганда туризму, а й широке висвітлення його внеску в економіку як окремих регіонів, так і світового співтовариства в цілому, а також подальший глибокий позитивний розвиток міжнародних зв’язків усіх країн. Безліч країн підтримали ініціативу цієї поважної світової організації. Так, наприклад, в незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента Україні від 21-го вересня 1998-го року № 1047/98 і носить назву «День туризму», відзначається також 27-го вересня.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,