Міжнародний фестиваль гірських професій пройде на Вижниччині

Даний захід (http://www.metiersmontagne.org/) засновано у Франції та проводиться почергово у місті Шамбері та країні, яка має гірські території. В цьому році фестиваль буде вперше проведено в Україні. Проведення фестивалю покликаний розвивати та популяризувати гірські території, традиційні види господарювання, туристичну сферу, особливості природокористування на гірських масивах, народне мистецтво, звичаї та обряди етнічних груп.

У рамках фестивалю у відбудуться зустрічі між представниками гірських районів Австрії, Німеччини, Франції, Польщі, Румунії, Словаччини, України. Пройдуть панельні дискусії з актуальних питань розвитку гірських територій, знайомство з туристичним потенціалом Буковинських Карпат та інших гірських територій.

«У рамках фестивалю прагнемо встановити партнерські стосунки між представниками органів влади, фахівцями гірських професій, – зазначив голова райдержадміністрації Руслан Сенчук. – До участі в заході ми запрошуємо представників органів влади, національних парків, лісових господарств, гірських рятувальників, виробників сільськогосподарської продукції та традиційних виробів, науковців, діячів культури».

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 20 жовтня об 11.00.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,