Гран-прі обласного етату фестивалю “Чисті роси” вибороли учасники зведеного інструментального гурту Путильської і Сергіївської загальноосвітніх шкіл та колектив «Перлинки-намистинки» районного центру творчості

Як інформують в Путильському районному центрі дитячої та юнацької творчості, 16-17 січня 2018 року в місті Чернівцях відбувся заключний обласний етап фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» у номінаціях «Фольклорне мистецтво», «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, художні ремесла».

Слід зазначити, що з року в рік проведення фестивалю «Чисті роси» сприяє відродженню духовної спадщини України, виявленню обдарованих дітей та молоді в різних жанрах мистецтва, розкриттю їх багатогранного таланту та залученню до активної участі у мистецькому житті рідного краю.

Цього року на фестивалі взяли участь 20 фольклорних колективів і 30 гуртів, авторські роботи з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва навчальних закладів всіх районів області та міст Новодністровська і Чернівців.

Їх майстерність, згідно визначених критеріїв, оцінювало поважне журі. У номінації «Фольклорне мистецтво» протягом двох днів фольклорні колективи та гурти презентували фрагменти народних традицій і свят осінньо-зимового циклу своїх регіонів, особливості національного одягу, вбрання, самобутності обрядів та засвідчували великий інтерес молоді до народної спадщини.

На обласному фестивалі Путильщину представляли фольклорний колектив «Любисток» Підзахаричівського НВК «Перлина Гуцульщини» (керівники Семенюк М.М., Тонієвич В.О.), фольклорний хореографічний гурт «Едельвейс» Підзахаричівського НВК «Перлина Гуцульщини» (керівник Семенюк М.М.), фольклорний вокальний гурт «Скриня» Розтоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівники Гаман Н.П., Чев’юк Л.І., Корпан Ю.О.), які нагороджені Дипломами переможців. А Сколебюк Олександр, учасник колективу «Любисток» відзначений спец-призом.

І найвище досягнення Гран-Прі фестивалю вибороли учасники зведеного інструментального гурту Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Сергіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів та колектив «Перлинки-намистинки» (керівники Самашко П.В., Поляк С.Д., Хромей Н.П.). Інструментальний гурт запрошений, як переможець фестивалю на ХІ обласне театралізоване фольклорно-етнографічне свято виконавців традиційних зимових звичаїв та обрядів «Від Різдва Христового до Йордану», яке відбудеться 21 січня у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту.

Піднесений настрій, виступи фольклорних колективів та виставка творчих різножанрових робіт засвідчили ефективність патріотичного виховання молоді засобами українського мистецтва, любові до історії рідного краю.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,