День: 20.01.2018

Заборони на закупівлю молока у населення не буде

Жодних обмежень на приймання молока другого сорту у населення в Україні не вводитиметься. Про це в ході засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи інформаційні сплески щодо можливості введення нових санітарних стандартів на молоко.

«Був сигнал щодо заборони продажу молока другого сорту у населення. Я хочу попередити – люди нехай вирощують худобу, продають спокійно молоко і нехай ніхто їм не заважає. Жодних заборон не може бути в країні», – підкреслив Прем’єр-міністр, доручивши Мінагрополітики проконтролювати ситуацію.

Паралельно Уряд реалізує низку заходів, спрямованих на поступове підвищення якості молока, що супроводжуватиметься значною державною підтримкою.

«Держава буде підтримувати підвищення якості молока. В рамках держпрограм з розвитку тваринництва та фермерства селяни зможуть об’єднуватися у кооперативи та отримувати кошти на відповідне обладнання», – прокоментував перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, , ,

Гран-прі обласного етату фестивалю “Чисті роси” вибороли учасники зведеного інструментального гурту Путильської і Сергіївської загальноосвітніх шкіл та колектив «Перлинки-намистинки» районного центру творчості

Як інформують в Путильському районному центрі дитячої та юнацької творчості, 16-17 січня 2018 року в місті Чернівцях відбувся заключний обласний етап фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси» у номінаціях «Фольклорне мистецтво», «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво, художні ремесла».

Слід зазначити, що з року в рік проведення фестивалю «Чисті роси» сприяє відродженню духовної спадщини України, виявленню обдарованих дітей та молоді в різних жанрах мистецтва, розкриттю їх багатогранного таланту та залученню до активної участі у мистецькому житті рідного краю.

Цього року на фестивалі взяли участь 20 фольклорних колективів і 30 гуртів, авторські роботи з образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва навчальних закладів всіх районів області та міст Новодністровська і Чернівців.

Їх майстерність, згідно визначених критеріїв, оцінювало поважне журі. У номінації «Фольклорне мистецтво» протягом двох днів фольклорні колективи та гурти презентували фрагменти народних традицій і свят осінньо-зимового циклу своїх регіонів, особливості національного одягу, вбрання, самобутності обрядів та засвідчували великий інтерес молоді до народної спадщини.

Читати дальше

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,