День: 10.04.2015

На Путильщині відбувся семінар на тему “Законодавчі зміни у порядку використання РРО і касових операцій”

На Путильщині відбувся семінар на тему "Законодавчі зміни у порядку використання РРО і касових операцій"7 квітня фахівцями ДПІ у Путильському районі проведено безкоштовний семінар на тему «Актуальні питання щодо застосування РРО платниками єдиного податку 3 групи з 01 січня 2015 року» . Начальник відділу податкового аудиту Василь Михайлович Волощук проінформував усіх присутніх, що з 1 січня 2015 року згідно Закону України від 28.12.14 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» розширилось коло осіб, зобов’язаних застосовувати в своїй діяльності касові апарати при роботі з готівкою.Він акцентував увагу на тому, що відповідно до запроваджених до Податкового кодексу змін, платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності третьої групи, використовуючи готівкові розрахунки, зобов‘язані з 1 липня 2015 року проводити їх через реєстратори розрахункових операцій. З 1 січня 2016 року на такий спосіб розрахунку перейдуть «єдинщики» другої групи.

Однак, як зауважив посадовець, це не стосується платників єдиного податку першої групи та платників другої і третьої груп, які  дійснюють діяльність на ринках, при продажі товарів дрібно-роздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.

Василь Михайлович повідомив, що на сьогодні на третій групі перебуває більше 200 «спрощенців». Тому таким підприємцям потрібно заздалегідь подбати про встановлення реєстраторів розрахункових операцій або зареєструвати книги обліку розрахункових операцій щоб не порушувати законодавчі норми.

Присутні також дізнались, що платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку їх застосування до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.

Завершилась зустріч відповідями на запитання щодо практичного застосування нововведень у податковому законодавстві. Жодне запитання не залишилися поза увагою фахівців. Всі присутні отримали готову друковану продукцію у вигляді листівок та брошур.

Категорія: Новини

Громаді Путильщини представлено нового керівника виконавчої гілки влади району

Громаді Путильщини представлено нового керівника виконавчої гілки влади району6 квітня, керівник крайової влади Олександр Фищук,
перебуваючи із робочим візитом на Путильщині, представив громадському
активу району новопризначеного голову районної державної адміністрації
Миколу Савчука.

Передусім Олександр Григорович озвучив широкому
загалу розпорядження Президента України від 31 березня 2015 року
 № 396/2015-рп, у відповідності до якого призначено очолювати виконавчу
гілку влади району Миколу Савчука. Вітаючи нового очільника з
призначенням він наголосив на великій відповідальності, яку нестиме
перед громадськістю новопризначений очільник району. Поряд з цим
губернатор краю подякував колишньому керівникові району Михайлу
Ямницькому за докладені зусилля та проведену роботу за досить складних
умов та в не простий час.

Читати дальше

Категорія: Новини