День: 07.07.2015

ВИВЧЕНО МОЖЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА НОВОЇ ДОРОГИ В ОБХІД ВАЖКОДОСТУПНОГО ПЕРЕВАЛУ ДЖОГУЛЬ

ВИВЧЕНО МОЖЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА НОВОЇ ДОРОГИ В ОБХІД ВАЖКОДОСТУПНОГО ПЕРЕВАЛУ ДЖОГУЛЬЗ метою вивчення можливості облаштування об’їзної дороги навколо перевалу Джогуль, що забезпечило б безпечний проїзд транспорту, особливо в зимовий період голова райдержадміністрації Микола Савчук разом із директором ДП «Путильське лісове господарство» Петром Фреєм та головним інженером ДП «СЛАП «Карпатський держспецлісгоп» Олегом Юрчишиним провели огляд прилеглої території, якою б могла проходити дорога.
За умови вдалої реалізації проекту як альтернативу важкодоступній звивистій дорозі на перевалі пропонується збудувати в обхід коротший в рази шлях протяжністю близько 2 км. Натомість горяни зможуть долати відстань зручно  та з мінімальними ризиками навіть взимку.
Наразі йдуть перемовини про складення проектно-кошторисної документації та визначення джерел фінансування проекту.
Категорія: Новини

СЕЛО РОЗТОКИ ПОТРАПИЛО ДО ТОП-19 УНІКАЛЬНИХ СІЛ УКРАЇНИ

СЕЛО РОЗТОКИ ПОТРАПИЛО ДО ТОП-19 УНІКАЛЬНИХ СІЛ УКРАЇНИВизначені рейтингові позиції разом з інформацію про одне з наймальовничіших  сіл Путильщини розміщено на туристичному сайті igotoworld.com.
Інтернет видання зазначає, що в село Розтоки приїжджають у пошуках червоної рути, адже саме цей край свого часу надихнув Володимира Івасюка на створення відомої пісні.
Поряд з цим  туристи, в пошуках прекрасного, можуть помилуватись ландшафтним заказником Буковинські водоспади. Тут вирує сім водоспадів різної потужності і висоти – унікальне явище для Карпат, йдеться на  сайті.

 

Категорія: Цікаве