День: 23.01.2016

НА ПУТИЛЬЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗЛУКИ

НА ПУТИЛЬЩИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗЛУКИ22 січня на центральній площі селища відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Соборності України. Привітали путильчан зі святом голова райдержадміністрації Микола Савчук та голова районної ради Микола Шевчук.
Розпочався захід з хвилини мовчання за полеглими героями України – «Небесною сотнею», загиблими військовими в зоні АТО, в тому числі нашими земляками – Олександром Чигрином та Олександром Зайцем. Під мелодію “Пливе кача” присутні схились в невимовній жалобі перед пам’ яттю тих патріотів, які віддали життя за незалежність, єдність та неподільність української держави.
Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Микола Петрович зазначив, що дата 22 січня 1919 року ввійшла до національної історії, як пам’ятний день, день територіальної цілісності та День Злуки земель сходу та заходу. «Події 2013 та 2014 років показали, що ми повинні єднатись, адже наш народ завжди мріяв бути разом. Нажаль наразі процеси нашого державотворення відбуваються в умовах російської агресії. Нинішні реалії знову повертають нас до питання об’єднання навколо єдиної і неподільної України. Я Вас запрошую об’єднуватись, адже все починається з маленької сімꞌї, колективу, і як ми виховаємо наших дітей, як продемонструємо нашу національну свідомість, так і надалі будуватимемо нашу Україну», – наголосив посадовець.
До вітань також долучився голова районної ради Микола Шевчук. Громаді та й всім українцям він побажав об’єднуватись навколо ідеї соборності.
Користуючись нагодою голова райдержадміністрації виконав приємну місію – вручив багатодітним матерям Путильщини посвідчення та нагрудні знаки почесного звання «Мати-героїня». Багатодітні матері  були нагороджені Указом Президента України  за гідне виконання своїх материнських обов’язків, мужність, самовідданість.
Категорія: Новини

РОБОТИ ІЗ ПОБУДОВИ ТИМЧАСОВОГО ПЕРЕЇЗДУ ЧЕРЕЗ РІЧКУ ЧЕРЕМОШ В СЕЛІ РОЗТОКИ БУДУТЬ ПРОДОВЖЕНІ ПІСЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ

РОБОТИ ІЗ ПОБУДОВИ ТИМЧАСОВОГО ПЕРЕЇЗДУ ЧЕРЕЗ РІЧКУ ЧЕРЕМОШ В СЕЛІ РОЗТОКИ БУДУТЬ ПРОДОВЖЕНІ ПІСЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ21 січня, голова райдержадміністрації Микола Савчук спільно з начальником філії «Путильський райавтодор» Сергієм Пукалом, директором ДП «Путильський лісгосп» Петром Фреєм та головним інженером ДП  СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» Олегом Юрчишиним провели обстеження стану облаштування тимчасового переїзду через річку Черемош з метою продовження робіт добудови тимчасового переїзду  в  селі Розтоки.
Так, за словами очільника району  підготовчі роботи щодо облаштування тимчасового переїзду розпочато та одразу після настання сприятливих погодних умов будуть продовжені, адже наразі за наслідками скресання криги на річці Черемош та підвищення рівня води вищевказані роботи призупинені.
За результатами обстеження головою райдержадміністрації надано відповідні доручення.
Категорія: Новини