Місяць: Грудень 2015

ДО УВАГИ ВОДІЇВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ! ВВОДИТЬСЯ ОБМЕЖЕННЯ РУХУ ТРАНСПОРТУ НА МОСТОВИХ ПЕРЕЇЗДАХ В СЕЛІ РОЗТОКИ

Як інформують в Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області, у відповідності до результатів повторного обстеження тимчасових мостів САРМ через р. Черемош в с. Розтоки на км 22+415 та км 23+434 автомобільної дороги Р-62 Верховина – Усть-Путила – Вижниця – Сторожинець – Чернівці,  проведеного 27 листопада 2015 року науково-виробничим підприємством “Тріада”, визначена загальна оцінка стану мостів як непрацездатні.
Відповідно до цих висновків, по мосту можуть пропускатись тільки в односторонньому русі одиночні транспортні засоби загальною масою не більше 5 т із швидкістю до 10 км/год. та дистанцією 70 метрів.
Для попередження виникнення аварійних ситуацій на зазначених мостах та їх повної руйнації, Службою автомобільних доріг виставлені дорожні знаки про заборону руху транспортних засобів вагою понад 5 т. Крім цього, вводиться режим охорони шляхом залучення працівників державної служби  охорони при Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області, які будуть контролювати виконання водіями вимог дорожніх знаків, виставлених за розробленою схемою згідно з Правилами дорожнього руху.
Об`їзд транспортних засобів здійснюватиметься за схемою, яка затверджена Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області, погоджена ВБДР Управління превентивної служби в Чернівецькій області, Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області, ВБДР Управління превентивної служби в Івано-Франківській області та по маршруту: Вижниця –Кути – Косів – Криворівня – Усть – Путила.
Категорія: Новини

НА ПУТИЛЬЩИНІ ПРОХОДИТЬ І ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ-2016»

<img class="alignleft" style="border: none;" title="НА ПУТИЛЬЩИНІ ПРОХОДИТЬ І ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ-2016»" src="https://www.putyla.org.ua/uploads/posts/2015-12/thumbs/1449794960_zavantazhennya_1 Web Site.jpg” alt=”НА ПУТИЛЬЩИНІ ПРОХОДИТЬ І ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ-2016»” width=”160″ height=”122″ align=”left” />
Як інформують в відділі освіти районної державної адміністрації, 8 грудня на базі Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулось відкриття І туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016».
З вітальним словом до учасників конкурсного змагання звернулися начальник відділу освіти райдержадміністрації Дмитро Фрей та завідувачка районним методичним кабінетом відділу освіти Любов Шевчук, які побажали конкурсантам гідно представити свої вміння та таланти в кожному із фахових напрямів.
Очний тур конкурсу складався із п’яти частин та передбачав проведення майстер-класу, фахового тестування, виконання творчого завдання (підготовка та реалізація освітнього проекту), проведення уроку та його самоаналізу.
Педагоги на повну продемонстрували професійну майстерність, креативність, уміння володіти комп’ютерною технікою. Наразі конкурс триває.
Категорія: Новини

ІЗ ВАЖЛИВІСТЮ ЗБЕРЕЖЕННЯ СТАРОВІКОВИХ ЛІСІВ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ ПРИРОДООХОРОНЦІ РОЗМОВЛЯЛИ ІЗ ПІДРОСТАЮЧИМ ПОКОЛІННЯМ

ІЗ ВАЖЛИВІСТЮ ЗБЕРЕЖЕННЯ СТАРОВІКОВИХ ЛІСІВ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ ПРИРОДООХОРОНЦІ РОЗМОВЛЯЛИ ІЗ ПІДРОСТАЮЧИМ ПОКОЛІННЯМ
В рамках проекту “Збереження Карпатських пралісів”, який проводить Українське товариство охорони птахів за участі та фінансової підтримки Франкфуртського зоологічного товариства (Німеччина) працівники відділу екологічної освіти та туризму національного природного парку «Черемоський» з 13 листопада по 9 грудня в учнівських колективах проводили роз’яснювальні бесіди про значимість збереження пралісів та старовікових лісів. З цією метою фахівці парку відвідали Путильську гімназію, Путильську, Сергіївську, Шепітську та Киселицьку загальноосвітні школи.
У ході проведення бесід  учням донесено інформацію про цінність  збереження пралісів та старовікових лісів. Для наглядності також продемонстровано відеоролик телепередачі «Зелений Бум» (ТРК «Буковина»), де в сюжеті йшлося про збереження старовікових лісів Путильщини.
На завершення бесіди з учнями здійснено анкетування про збереження Карпатських лісових масивів. Організатори зазначають, що опитано 69 респондентів, з яких 63 підтримують значимість збереження Карпатських пралісів та ідею розширення меж НПП «Черемоський».
Категорія: Новини

ЮНІ ДАРУВАННЯ ДАЛИ КОНЦЕРТ В ПУТИЛЬСЬКІЙ ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІ

ЮНІ ДАРУВАННЯ ДАЛИ КОНЦЕРТ В ПУТИЛЬСЬКІЙ ЗАГАЛЬНООСВІТНІЙ ШКОЛІЗа ініціативи дирекції Путильської музичної школи учні місцевої школи мали можливість познайомитись із прекрасним. Юні музиканти, 2 грудня для школярів провели концерт. Грою на скрипці, сопілці, флейті, кларнеті, трубі, акордеоні тощо учні музичної школи продемонстрували високу майстерність. Завершив концерт – виступ дитячого духовного оркестру музичної школи.
Присутні в залі діти та дорослі були приємно вражені і задоволені виступами юних музикантів, всі концертні номери супроводжувалися ритмічними оплесками.
Концерт, носив виховний  і популяризаційний характер. Як зазначають організатори,  діти повинні рости духовно багатими, знати, берегти  і примножувати гуцульське мистецтво, шанувати українську музику, цікавитись і вчити музику зарубіжних композиторів.
Категорія: Новини

В РАЙОННОМУ КОНКУРСІ ВИЗНАЧЕНО КРАЩИХ ЗНАВЦІВ КОМП’ЮТЕРА

В РАЙОННОМУ КОНКУРСІ ВИЗНАЧЕНО КРАЩИХ ЗНАВЦІВ КОМП’ЮТЕРА
Знавців програмного забезпечення 28 листопада на базі Путильської ЗОШ І-ІІІ ступенів  зібрав районний конкурс юних  Веб – дизайнерів та користувачів персонального комп’ютера. Про це повідомляють в Путильському районному центрі дитячої та юнацької творчості.
Як зазначають організатори, у ході проведення конкурсу 10 учнів із 9 загальноосвітніх навчальних закладів району та вихованці Путильського РЦДЮТ змагались в трьох номінаціях: веб – дизайн, користувач персонального ком’ютера, програмування.
Пройшовши всі етапи випробування, склавши іспити в запропонованих номінаціях членами журі визначено переможців. Вони будуть захищати честь району на обласному конкурсі юних Веб – дизайнерів та користувачів ПК, який відбудеться 2 грудня в КЗ «ЧОЦНТТУМ», зокрема, це Антемюк  Василь, учень КЗ  «Селятинська ЗОШ – інтернат  І – ІІІ ступенів», Котельбан  Василь,  учень Довгопільської ЗОШ  І – ІІІ ступенів,  Іліщук Христина, учениця Сергіївської  ЗОШ І – ІІІ ступенів.
Категорія: Новини