День: 27.02.2017

Новий проект ЄС допоможе Україні вивести управління міграційними процесами на рівень міжнародних стандартів

Як повідомляють в прес-службі ДМС України, Європейський Союз започаткував проект «Підтримка управління міграцією та притулком в Україні», щоб посприяти приведенню управління міграційними процесами та роботи з шукачами притулку в Україні у відповідність до найкращих європейських та міжнародних стандартів.

ЄС надасть 27,2 млн. євро у наступні три роки. «Це найбільший із усіх проектів ЄС у сфері міграції, що коли-небудь реалізовувалися у країнах Східного Партнерства», – зазначив Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі.

Проект, що впроваджуватиметься Міжнародною організацією з міграції (МОМ), допоможе Державній міграційній службі України (ДМС) та Державній прикордонній службі України (ДПСУ) швидше та ефективніше надавати послуги громадянам України та іноземцям. Так, Державній міграційній службі буде передано обладнання та програмне забезпечення для Центру обробки даних. Це дозволить суттєво підвищити ефективність роботи електронних систем та забезпечити надійний захист персональних даних громадян. Також буде передано серверне обладнання для облаштування пунктів пропуску Державної прикордонної служби, що дозволить значно пришвидшити процес паспортного контролю та зменшить час перебування громадян у пунктах пропуску.

Читати дальше

Категорія: Новини Мітки: Позначки:,