Лісгоспи Путильщини успішно завершили весняну лісокультурну кампанію

Спеціалісти державного підприємства «Путильський лісгосп» цієї весни посадили 200 гектарів молодого лісу. На такій самій території провели доповнення лісокультур.

Для заліснення зрубів Путильський лісгосп використовує свій посадковий матеріал. Саджанці вирощують в розсадниках, що діють при восьми лісництвах, з насіння, зібраного лісівниками з елітних дерев державного лісфонду. Окрім основних лісоутворюючих порід, є плантації декоративного самшита, ялівця, туї, гібіскуса, каштана, якими прикрашають населені пункти високогірної Путильщини.

У розсаднику Яблуницького лісництва посадили п’ять гектарів декоративної ялини колючої. Зараз працюють над вирощуванням та пристосуванням у гірських умовах дугласії Мензиса та модрини європейської.

Спеціалісти лісівничої справи Карпатського держспецлісгоспу провели посадку лісокультур на 150-ти гектарах, а на 120-ти гектарах доповнювали насадження попередніх років.

«Весь посадковий матеріал місцевий, – розповів головний лісничий держспецлісгоспу Іван Генцар. – У кожному лісництві є розсадники, де вирощуємо традиційні види хвойних і листяних дерев: ялиці, смереки, бука, клена, модрини».

Торік у розсадниках висадили дугласію, що із сімейства соснових, родом із Латинської Америки. Ця високопродуктивна порода дає гарний приріст деревини, середній запас якої сягає 700 кубометрів з гектара. Тож наступної лісокультурної кампанії у лісфонді Карпатського держспецлісгоспу висадять дворічні саджанці дугласії.

Підприємство, як і усі інші держлісгоспи Буковини, здійснює лісовідновлення за власні кошти. Посадка гектара лісових угідь обходиться в середньому в 2,5 тисячі гривень.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,