НА З’ЇЗДІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ ТОВАРИСТВА «ГУЦУЛЬЩИНА» ОБРАНО НОВОГО КЕРМАНИЧА

НА З’ЇЗДІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ ТОВАРИСТВА «ГУЦУЛЬЩИНА» ОБРАНО НОВОГО КЕРМАНИЧА
Цієї неділі, 21 червня в місті Косів, що на Івано-Франківщині відбувся  позачерговий ІХ з’їзд Всеукраїнського об’єднаного товариства «Гуцульщина», на якому делегатами від Путильщини були голова районної ради Андрій Дутчак, керівник апарату районної державної адміністрації Марія Яків’юк, заступник голови Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Тарас Ковальчук, голова районного товариства «Гуцульщина» Михайло Григоряк.
Делегати з’їзду зібравшись разом вшанували пам’ять колишнього голови товариства Дмитра Ватаманюка, відвідавши його могилу та помолившись світлій пам’яті видатного гуцула та громадського діяча, який передчасно відійшов у вічність.
Пленарну роботу з’їзду продовжено на базі національного парку «Гуцульщина». Членів товариства ознайомлено із роботою товариства проведену протягом п’яти попередніх років. Далі делегати перейшли до процесу обрання голови товариства. Одностайно, рішенням з’їзду, новим очільником товариства обрано поважного гуцула Дмитра Стефлюка.
Далі предметом обговорення стало питання проведення чергового Гуцульського фестивалю в місті Надвірна. Представники від районів Гуцульщини зійшлись в думці, що свято потрібно провести одначе, головний акцент зробити на військово-патріотичному вихованні молодого підростаючого покоління. Відтак надвірнянці, а разом і всі гуцули готуються до проведення великомаштабного фестивалю 12 – 13 вересня поточного року.
Категорія: Новини

Залишити відповідь