Місяць: Липень 2015

МИКОЛА САВЧУК ПРОІНСПЕКТУВАВ ВИКОНАННЯ РОБІТ НА МІСЦІ ЗСУВУ ҐРУНТУ В СЕЛІ ШПЕТКИ ТА ОСОБИСТО ВПЕВНИВСЯ У БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОЇЗДУ ТРАНСПОРТУ

МИКОЛА САВЧУК ПРОІНСПЕКТУВАВ ВИКОНАННЯ РОБІТ НА МІСЦІ ЗСУВУ ҐРУНТУ В СЕЛІ ШПЕТКИ ТА ОСОБИСТО ВПЕВНИВСЯ У БЕЗПЕЧНОСТІ ПРОЇЗДУ ТРАНСПОРТУ
10 липня голова райдержадміністрації Микола Савчук побував в селі Шпетки, де оглянув проведення відновлювальних робіт на місці зсуву ґрунту внаслідок чого було пошкоджено частину ділянки дороги в напрямку до села Яблуниця.
Керівник виконавчої влади району особисто ознайомився із об’ємами робіт, які були проведені на місці зсуву.
За результатами огляду Микола Петрович упевнився в безпечності проїзду громадського транспорту. Відтак проїзд транспорту вже відновлено.
Категорія: Новини

ОБСТЕЖЕНО ТЕРИТОРІЮ В СЕЛІ ПАРКУЛИНА, ЯК ТАКУ ЩО МОЖЕ БУТИ ВИКОРИСТАНА ПІД НОВЕ СІМІТТЄЗВАЛИЩЕ

ОБСТЕЖЕНО ТЕРИТОРІЮ В СЕЛІ ПАРКУЛИНА, ЯК ТАКУ ЩО МОЖЕ БУТИ ВИКОРИСТАНА ПІД НОВЕ СІМІТТЄЗВАЛИЩЕ9 липня, комісія під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації М.Ямницького, у складі в.о начальника управління економіки райдержадміністрації Г.Циганюк, завідувача сектору державного земельного кадастру І.Євдощака, фельдшера-санітара відділу здійснення Держсанепіднагляду у Путильському районі Д.Ільчук провела огляд  земельної ділянки в селі Паркулина  для відбору її під відкриття нового сміттєзвалища.
За результатами огляду рекомендованої території члени комісії дійшли висновку, що дана ділянка може бути використана під нове сміттєзвалище. Відповідно комісія буде рекомендувати голові районної державної адміністрації подати на розгляд експертної комісії відповідні матеріали.
Категорія: Новини

ПУТИЛЬЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ДО «ШОВКОВОЇ КОСИЦІ»

ПУТИЛЬЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ДО «ШОВКОВОЇ КОСИЦІ»Під головуванням першого заступника голови районної державної адміністрації М. Ямницького відбулося засідання робочої групи з підготовки та відзначення в районі 181-ї річниці від дня народження Юрія Федьковича та традиційного для Путильщини свята «Шовкова косиця».
Задля належної організації культурно-масових дійств запропоновано кандидатури, які ввійдуть до складу Організаційного комітету з підготовки та відзначення  чергової річниці від дня народження Буковинського Соловія та напрацьовано план заходів, які заплановано провести в районі.  Як зауважив начальник відділу культури райдержадміністрації Василь Нестор, невдовзі всі обговорені напрацювання будуть відтворені в відповідному розпорядженні райдержадміністрації, яке буде доведене до виконавців.
Наступне засідання Організаційного комітету з проведення святкувань відбудеться 14 липня, яке пройде безпосередньо на території музею-садиби.
Категорія: Новини

ВИВЧЕНО МОЖЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА НОВОЇ ДОРОГИ В ОБХІД ВАЖКОДОСТУПНОГО ПЕРЕВАЛУ ДЖОГУЛЬ

ВИВЧЕНО МОЖЛИВОСТІ БУДІВНИЦТВА НОВОЇ ДОРОГИ В ОБХІД ВАЖКОДОСТУПНОГО ПЕРЕВАЛУ ДЖОГУЛЬЗ метою вивчення можливості облаштування об’їзної дороги навколо перевалу Джогуль, що забезпечило б безпечний проїзд транспорту, особливо в зимовий період голова райдержадміністрації Микола Савчук разом із директором ДП «Путильське лісове господарство» Петром Фреєм та головним інженером ДП «СЛАП «Карпатський держспецлісгоп» Олегом Юрчишиним провели огляд прилеглої території, якою б могла проходити дорога.
За умови вдалої реалізації проекту як альтернативу важкодоступній звивистій дорозі на перевалі пропонується збудувати в обхід коротший в рази шлях протяжністю близько 2 км. Натомість горяни зможуть долати відстань зручно  та з мінімальними ризиками навіть взимку.
Наразі йдуть перемовини про складення проектно-кошторисної документації та визначення джерел фінансування проекту.
Категорія: Новини

СЕЛО РОЗТОКИ ПОТРАПИЛО ДО ТОП-19 УНІКАЛЬНИХ СІЛ УКРАЇНИ

СЕЛО РОЗТОКИ ПОТРАПИЛО ДО ТОП-19 УНІКАЛЬНИХ СІЛ УКРАЇНИВизначені рейтингові позиції разом з інформацію про одне з наймальовничіших  сіл Путильщини розміщено на туристичному сайті igotoworld.com.
Інтернет видання зазначає, що в село Розтоки приїжджають у пошуках червоної рути, адже саме цей край свого часу надихнув Володимира Івасюка на створення відомої пісні.
Поряд з цим  туристи, в пошуках прекрасного, можуть помилуватись ландшафтним заказником Буковинські водоспади. Тут вирує сім водоспадів різної потужності і висоти – унікальне явище для Карпат, йдеться на  сайті.

 

Категорія: Цікаве