ПИТАННЯ ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ГІРСЬКИХ РЕГІОНІВ РОЗГЛЯНУТО У ХОДІ ПРОВЕДЕННЯ КАРПАТСЬКОГО ФОРУМУ НАРОДОВЛАДДЯ

<img class="alignleft" style="border: none;" title="ПИТАННЯ ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ГІРСЬКИХ РЕГІОНІВ РОЗГЛЯНУТО У ХОДІ ПРОВЕДЕННЯ КАРПАТСЬКОГО ФОРУМУ НАРОДОВЛАДДЯ" src="https://www.putyla.org.ua/uploads/posts/2015-06/thumbs/1435175415_p6160029 Your Domain Name.jpg” alt=”ПИТАННЯ ОБ’ЄДНАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ГІРСЬКИХ РЕГІОНІВ РОЗГЛЯНУТО У ХОДІ ПРОВЕДЕННЯ КАРПАТСЬКОГО ФОРУМУ НАРОДОВЛАДДЯ” align=”left” />16 червня, на базі Верховинської районної ради Івано-Франківської області вперше проведено  Карпатський Форум народовладдя, в якому прийняли участь керівники виконавчої та представницької гілок влади гірських районів. Путильщину в організованому заході представили голова районної ради Андрій Дутчак та керівник апарату районної державної адміністрації Марія Яків’юк. Чернівецьку область представляв перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко.
Учасники форуму обговорили актуальне питання сьогодення, яке хвилює чи не кожного горянина – збереження  гірських районів (повітів) під час проведення децентралізації державної влади та адміністративно- територіальної реформи в Україні та перспективи розвитку Карпатського регіону.
Керівники органів місцевого самоврядування Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Львівської областей в один голос висловлювались за збереження гірських районів, як окремих адміністративно-територіальних одиниць незалежно від кількості об’єднаних громад всередині них.  Висловлювались думки стосовно покращення якості життя громад гірських регіонів, в тому числі й в найближчій перспективі.
За результатами зібрання ухвалено текст вимоги  Карпатського Форуму народовладдя, який містить вимогу зберегти гірські райони незалежно від кількості утворених всередині них територіальних громад. Для реагування ухвалу спрямовано до Президента України та Голови Верховної ради України, Глави Уряду.
Категорія: Новини

Залишити відповідь