День: 27.10.2016

Розвитком туристичної привабливості району займатимуться члени новоствореної робочої групи

З метою розробки напрямів та стратегії презентації туристичного потенціалу Путильського району сьогодні під керівництвом голови районної державної адміністрації Миколи Савчука відбулось перше засідання робочої групи, до складу якої ввійшли перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Ямницький, представники НПП «Черемоський», громадського об’єднання «Гуцульщина», відділів економіки та культури райдержадміністрації, лісових господарств району, Путильської художньої школи.

Дана робоча група створена нещодавно, на підставі розпорядження голови райдержадміністрації та стало працюватиме над розвитком туристичної галузі на Путильщині, залучення до району інвестицій та поширення інформації про туристичну привабливість району тощо.

Розпочав засідання очільник виконавчої влади району. Микола Петрович акцентував увагу присутніх на необхідності напрацювання інформаційної та ресурсної бази для подальшої успішної презентації туристичної привабливості району. Як приклад, посадовець навів багато проектів, які успішно закріпились та втілюються в районах Гуцульського регіону сусідньої Івано-Франківської області та прогресивних районах Чернівецької області. «Ми маємо презентувати наш район протягом цілого року, не прив’язуючись до будь-яких свят. Цей процес має йти безперервно із інформаційним та ресурсним накопиченням, щоби, при нагоді презентувати гостям Путильщини та туристам району», – прокоментував спрямованість робочої групи Микола Савчук.

Свої думки, щодо розвитку туристичної сфери виклали під час засідання і члени робочої групи. На думку присутніх необхідно розширити сферу інформаційного супроводу через інтернет-мережу, районну та обласні засоби масової інформації, продовжити роботу над виготовленням та розповсюдженням друкарської, а також сувенірної продукції із зображеннями відомих туристичних об’єктів району. В центрі уваги також постало питання проведення рекламної кампанії вже виготовленої продукції, встановлення в кожному селі банерів, які б інформували туриста, які об’єкти можна відвіти на території даного населеного пункту, ознайомлювали із історичною довідкою та відомими вихідцями з даного села.

За результатами висловлених пропозицій розроблено ряд доручень, які необхідно опрацювати в двох тижневий період.

Учні Путильської художньої школи серед переможців обласної виставки-конкурсу творчих робіт учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв

Протягом двох тижнів жовтня у залі Чернівецького обласного краєзнавчого музею тривала обласна виставка-конкурс творчих робіт учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв, присвячена 160-и річчю від дня народження та 100-річчю від дня смерті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Франка «Лиш боротись – значить жить!».

До цієї виставки учні готувалися упродовж року, присвятивши Великому Каменяреві 97 творчих графічних та живописних робіт.

У залі експонувалися портрети та сюжетні композиції з життя Івана Франка, а також ілюстрації до його творів. На одній із стін залу змонтовано композицію з різнопланових дитячих ілюстрацій до казки «Фарбований лис».

Привітали юних художників заступник керівника апарату Чернівецької облдержадміністрації Олександр Шкурідін, головний спеціаліст управління культури Чернівецької облдержадміністрації Ігор Сорокоумов, директор учбово-методичного центру культури Буковини Микола Шкрібляк та викладач художньої школи м. Чернівців ім. М. Івасюка Владислав Готинчан.

Путильська художня школа представила на обласну виставку 5 творчих робіт, окремі з яких стали переможцями. Зокрема, грамотами відзначено учнів школи Григоряка Костянтина – учня 3 класу художньої школи за графічну композицію до вірша І.Франка «Гуцульський кінь» (викладач Ковальчук Т.П.) та Дашкевича Максима – учня 4 класу за ілюстрацію до літературного твору «Грицева шкільна наука» (викладач Полянчук К.Л.).

Категорія: Новини Мітки: Позначки:,