Місяць: Листопад 2016

Відбулись урочистості, присвячені відзначенню Дня Гідності та Свободи

21 листопада, на центральній площі селища  з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи  учнями Путильської гімназії та Путильської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів під керівництвом своїх директорів Світлани Дячук та Василя Шемберка було здійснено флеш-моб під назвою «Україна понад – усе!».

Привітати молоде покоління патріотів Путильщини вийшли голова районної державної адміністрації Микола Савчук та голова районної ради Микола Шевчук. Звертаючись до  дітей Микола Петрович зауважив: – «Шановні наші присутні дітки вчителі, наші громадяни, наші патріоти, нам дуже приємно що якраз наше молоде покоління, той авангард котрий надалі буде розвивати і продовжувати будувати нашу незалежну квітучу Україну, сьогодні так гарно в повному складі прийшов відзначити сьогоднішнє свято День Гідності і Свободи.  Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, адже наше майбутнє сьогодні це Ви патріотична молодь Путильщини і я вірю що Ви у злагоді і єдності збудуєте гідну державу якою пишатимуться вже Ваші нащадки, добра і щастя, мирного неба та нехай Вас Господь береже». Після привітання діти в знак подяки   та підтримки гучно разом скандували:» Слава Україні!», «Героям Слава!», «Україна – понад усе!».А також поставили лампадки в знак пам´яті про Героїв Небесної Сотні, Майдану та АТО.

Читати дальше

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,

Спільно проти насильства

Однією з найбільших проблем сучасної України є домашнє насильство або насильство в сім’ї. Таку думку поділяють українські й міжнародні правозахисники, юристи, психологи. Особлива небезпечність домашнього насильства в тому, що від нього страждають діти, які потерпають від насильства і спостерігають за його проявами, а у майбутньому – застосовують негативний досвід у власній сім’ї. Насильство в сім’ї є суспільною проблемою, яка повинна розв’язуватися на рівні держави.

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Путильським районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з районним сектором кримінально-виконавчої інспекції ВДПтСУ в Чернівецькій області проведено відеолекторій з елементами тренінгу «Стоп насильству у сім’ї» з особами, які засуджені до покарання без позбавлення волі за участі керівника апарату Марія Яків´юк.

Читати дальше

Категорія: Новини

Проведуть ремонт автодороги

За ініціативи голови районної державної адміністрації Миколи Савчука та з метою недопущення надзвичайних подій в зимовий період на автошляхах району,  21 листопада  проведено нараду щодо здійснення  ремонту підсипання та профілювання єдиної дороги державного значення, яка пролягає через територію   Косівського району та занаходиться вкарай в незадовільному стані (села Тюдів та Рожен) і веде до  Путильського району.

В нараді взяли участь директори ДП «Путильський лісгосп» Петро Фрей, головний  інженер ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» Олег Юрчишин  та  начальник філії «Путильський райавтодор» Сергій Пукало.

В ході обговорення було вирішено, що  роботи будуть проводитись із залученням техніки філій «Райавтодор»  Путильського та Косівського районів а також технікою і паливом ДП «Путильський лісгосп», ДП СЛАП «Карпатський держспецлісгосп» .

Категорія: Новини

Соціальні служби району продовжують роботу по перевірці умов проживання дітей в сім’ях, що опинились у складних життєвих обставинах

За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації 4 листопада начальником служби спільно із головним спеціалістом районного управління соціального захисту населення та працівниками Путильського відділу поліції обстежено умови проживання 9 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах та відповідно проживають в селах Підзахаричі та Киселиці.

Звернуто увагу на умови утримання та проживання дітей в сім’ях, забезпечення продуктами харчування та паливними дровами на зимовий період. За підсумками огляду виявлено, що охоплені перевіркою сім’ї недостатньо підготовлені до зими. У ході відвідування представники служб також провели з батьками профілактичні бесіди та склали відповідні акти, в яких встановлено терміни для покращення ситуації в сім’ях.

Категорія: Новини

Держкомтелерадіо запрошує долучитися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності

Держкомтелерадіо запрошує громадян України – від державних службовців до учнів і пенсіонерів – долучитися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Акція відбудеться 9 листопада, у День української писемності та мови. «Українське радіо» транслюватиме у прямому ефірі XVI Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Телеканал «UА:Перший» в ефірі перекладатиме диктант мовою жестів.

Диктант розпочнеться об 11:20. Його диктуватиме сам укладач тексту диктанту, доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко.

Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет. Одним із осередків написання диктанту стане Національний прес-центр телебачення і радіомовлення України на Хрещатику, 26, де писатимуть музиканти гурту KOZAK SYSTEM, Тетяна Піскарьова, Жанна Боднарук; письменники Василь Шкляр, Борис Гуменюк, Андрій Курков, Любко Дереш; громадські діячі – генеральний директор Центру української культури та мистецтва Світлана Долеско, директор Національного заповідника «Вишгород» Влада Литовченко, волонтер, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька, представники влади – перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак та інші.

Окрім того, телеканал «UА:Перший» наживо покаже, що відбуватиметься 9 листопада по той бік радіоприймача. Журналісти вестимуть зйомки з прес-центру. Також ведучі телеканалу, які долучаться до написання диктанту, в ефірі розкажуть про те, чи добре вчили в школі мову і пригадають свої попередні успіхи написання радіодиктантів.

Усі, хто писатиме радіодиктант, зможуть надіслати його на перевірку до редакції «Українського радіо» або дочекатися, поки текст з’явиться на сайті й перевірити власноруч. Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – rd@nrcu.gov.ua. У випадку паперових версій, перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада (за поштовим штемпелем). Електронні листи мають містити відскановані чи сфотографовані копії написаних від руки диктантів і бути надісланими не пізніше 12.00 10 листопада».

Минулого року в редакцію «Українського радіо» надійшло десятки тисяч листів з усіх областей України, а також із-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду. Організатори акції очікують, що цього року учасників диктанту збільшиться, розшириться й їхня географія.

Категорія: Новини