Путильська гімназія відсвяткувала 20-річчя з дня заснування

Історія заснування Путильської гімназії цікава та багатогранна. Офіційно заклад відкрито 2 лютого 1997 року. Міцний фундамент для її заснування заклав Михайло Платановський, який став першим виконуючим обов’язків директора гімназії. В цьому ж році на посаду директора була призначена Євдокія Волошенюк, яка очолювала колектив до 2016 року. В 2016 році естафету керівництва перейняла Світлана Дячук.

А 2 лютого 2017 року в Путильській гімназії свято – 20 років з дня утворення. Привітати дружню гімназійну родину прийшли голова райдержадміністрації Микола Савчук, голова районної ради Микола Шевчук, перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Ямницький,  керівник апарату райдержадміністрації Марія  Яківꞌюк, завідувачка районним методичним кабінетом  Любов Шевчук, попередні директори гімназії Михайло Платановський, Євдокія Волошенюк, колишня керівниця відділу освіти Орися Фіцич, директор  Путильської  загальоосвітньої школи Василь Шемберко, ветерани освітнього закладу, випускники гімназії та члени батьківських комітетів попередніх років.

Звертаючись зі словами вітання, представники крайової та районної влади висловили вдячність за  педагогічну майстерність, творчу, самовіддану та клопітку щоденну працю. Звучали щирі побажання, щоби засіяна невтомною працею освітянська нива щедро колосилася новими талантами, яскравими особистостями та міцними знаннями. “Ви – вчителі, обрали для себе нелегкий педагогічний фах,  бо бути педагогом –  це не тільки почесний вибір, це Ваше життєве покликання. Ви формуєте нове покоління і якісну освіту, передаючи кожному учневі духовні скарби та глибокі знання, що стануть у нагоді у дорослому житті. Враховуючи всі аспекти сучасної педагогіки, Ви підбираєте індивідуальний підхід до кожної дитини, даруючи їй тепло своїх сердець та неоціненні скарби своїх знань. Бажаю Вам пронести любов до обраної професії через усе життя, зичу міцного здоров’я, нових педагогічних звершень, миру і Божої благодаті”, – сказав у своєму виступі Микола Савчук.

З нагоди визначної події  та за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок в розвиток освіти педагогічних працівників  нагороджено численними почесними грамотами та грошовими винагородами обласної та районної державних адміністрацій,  районної ради та відділу освіти,молоді і спорту  райдержадміністрації. Разом з тим, Микола Петрович виконав приємну місію, вручивши  цінний подарунок колективу гімназії.

Про нелегку працю і проведену роботу щодо заснування гімназії розповіла Євдокія Волошинюк, яка на керівній посаді пропрацювала 19 років та була одною з перших директорів закладу. Євдокія Гаврилівна теж в свою чергу долучилась до всіх привітань і побажань, що звучали для  педагогічного колективу гімназії і розповіла чимало життєвих випадків які траплялись в її не легкому педагогічному житті.

Впродовж всього святкування присутні мали змогу насолодитись святковим концертом вихованців гуртків районного будинку культури, центру дитячої та юнацької творчості.

 Довідково:

Гімназія є класичною, відбір на навчання в 1-й гімназійний (5) клас здійснюється на конкурсній основі з числа випускників початкових класів Путильської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та навколишніх сіл. В гімназії функціонує 10 класів, у яких навчаються 172 учні. З 1-го класу учні мають можливість вивчати дві іноземних мови – англійську та німецьку.

Для забезпечення навчальних потреб, можливостей розвитку здібностей та інтересів учнів у навчальному закладі функціонують 2 профільні класи: 6(10) та 7(11). Навчально-виховний процес у гімназії забезпечують 30 педагогів, з яких 41% з вищою кваліфікаційною категорією. Педагогічне звання «вчитель-методист» мають 13% , «старший учитель» – 20% вчителів. Лауреатом обласної педагогічної премії ім. О bfttnvi. Поповича є  один педагог, премії Чернівецької міської ради імені Ю.Федьковича – 1, районної педагогічної премії ім. Ю.Федьковича – 3 педагоги.  Чотири педагоги гімназії є призерами ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» (1999, 2006, 2012 роки). На базі закладу працює науково-методична рада, три кафедри (суспільно-гуманітарних, природничо-математичних і художньо естетичних дисциплін),  клуб класних керівників «Діалог».В 2013 році гімназія стала переможцем ІІІ Всеукраїнського конкурсу наставників обдарованої молоді «Первоцвіт», посіла ІІ місце в номінації «Середні заклади освіти селищ України». За результатами цього конкурсу гімназія внесена у перелік навчальних закладів – «родзинок» освіти України.

В рамках І етапу Національного проекту «Відкритий світ» у 2013 році гімназія отримала сучасне комп’ютерне обладнання: 5 мультимедійних комплексів, 12 ноутбуків, 3 лабораторних комплекси, 30 нетбуків та 30 планшетів.

У 2016 році гімназія взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Школа – джерело талантів» та посіла восьме рейтингове місце із 154 учасників.

Путильська гімназія увійшла в перелік закладів, які за результатами рейтингових показників щодо участі учнів загальноосвітніх навчальних закладів області і ІІІ, ІVетапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та результатів учасників Буковинської Малої академії наук учнівської молоді у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт у період з 2013 по 2016 роки визнані кращими та отримала 95 тис. грн. на оновлення інформаційно-технічного забезпечення закладу.  У 2016/2017 р. гімназисти   вибороли 53 призових місця у ІІ (районному) етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, міжнародних конкурсів з української мови імені Петра Яцика, імені Тараса Шевченка.

Важливе значення в забезпечення освітнього простору гімназії має тісна співпраця з вищими навчальними закладами та науковими установами. Зокрема: Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, Буковинський державний медичний університет, Прикарпатський ДПУ, «Філія Гуцульщина» Інституту українознавства МОНУ, Австро-Угорський інститут науки і технологій.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, , ,