День: 28.04.2017

Колективна робота Путильського районного центру дитячої та юнацької творчості зайняла І місце на обласному фестивалі-конкурсі «Розквітай, писанко!»

27 квітня, вперше на Буковині за ініціативи Департаменту освіти обласної державної адміністрації та підтримки крайової влади відбувся фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!», у рамках якого вихованці загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів усіх районів області представили 49 писанкових дерев та інших композицій.

Професійне журі обрало переможців конкурсу, серед яких гідну відзнаку одержала колективна робота Путильського районного центру дитячої та юнацької творчості, яка відповідно посіла І місце. Також вихованці центру на розвиток своєї діяльності від організаторів отримали 4000 грн. призового фонду.

Члени журі за оригінальність роботи також відзначили почесною грамотою Департаменту освіти і науки облдержадміністрації  ученицю Мариничівського НВК Сніжану Штепко.

Категорія: Новини, Цікаве

Путильський лісгосп активно продовжує лісокультурну кампанію, призупинену через сніги і холод

Потепління розтопило в горах несподіваний квітневий сніг – і путильські лісівники приступили до виконання заходів, запланованих на лісокультурну кампанію-2017, повідомляють в  прес-службі Чернівецького ОУЛМГ.

«Досаджуємо молодий ліс на ділянках тогорічних суцільних зрубів, що в цілому становлять 205 гектарів. Садимо головні породи – ялицю, ялину, бук, а також вводимо у наші ліси дерева-інтродуценти, зокрема модрину. Хоча модрина вважається невластивою для путильських лісів, вона добре в горах приживається і зростає, – розповідає головний лісничий ДП «Путильський лісгосп» Михайло Юрбаш. – На лісосіках, де через застосування рівномірно-поступових рубок відбувається природне поновлення лісу, проводимо доповнення лісових культур. Цього року маємо таких 43,7 гектари, що більше за минулорічний показник. Підріст добрий».

Доповнення лісових культур путильські лісівники проводять також на зрубах попередніх років, щоб сформувати якісні високопродуктивні лісові масиви. Підвищення продуктивності лісів, поліпшення їх якісного складу у держлісгоспі називають першочерговим завданням.

Садивний матеріал виростили з елітного лісового насіння на своїх розсадниках, які діють у кожному з 8 лісництв Путильського лісгоспу. На лісокультурну кампанію-2017 використано близько одного мільйону сіянців.

Усі витрати – за рахунок власних коштів лісгоспу, без залучення бюджетного фінансування. Тому при створенні нових насаджень путильські лісівники застосовують найбільш економічно та екологічно доцільні способи і технології.

Категорія: Новини Мітки: Позначки:,

Плануючи поїздку за кордон, не забудьте оформити дітям від 14 років паспорт громадянина України

Як інформує прес-служба Управління ДМС у Чернівецькій області,  з 1 квітня 2015 року в Україні припинено оформлення проїзних документів дитини та внесення даних про дітей до паспортів громадянина України для виїзду за кордон батьків. У разі необхідності вивезення дітей за межі країни батьки оформляють на них закордонний паспорт.

Із наближенням сезону відпусток та літніх канікул при оформленні закордонного паспорта дітям, яким вже виповнилося 14 років, батьки нерідко стикаються з несподіваними перешкодами.

Згідно вимог чинного законодавства, особи від 14 років можуть оформити закордонний паспорт лише за наявності паспорта громадянина України. За умови, що путівки оплачені, квитки придбані і виїзд запланований на ближчі тижні, відсутність паспорта громадянина України може стати причиною скасування поїздки.

Убезпечити себе від таких неприємностей можна, своєчасно звернувшись до територіального підрозділу Управління ДМС за адресою реєстрації місця проживання.

Читати дальше

Категорія: Новини Мітки: Позначки:, ,