Проведено урок історичної пам’яті “Невигаданий і героїчний Лук’ян Кобилиця”

24 жовтня в центральній районній бібліотеці за участю керівника апарату райдержадміністрації Марії Яківꞌюк відбувся урок історичної пам’яті “Невигаданий і героїчний Лук’ян Кобилиця” ( до 165-ти річчя від дня смерті).

Кожна держава має своїх героїв, яких пам’ятають і шанують з покоління в покоління. До таких належить і славетний Лук’ян Кобилиця – керівник селянського руху на Буковині в 40-х роках ХІХ століття.
У ході проведення заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Лук’ян Кобилиця – історія, легенда і гордість Гуцульщини», де гімназисти Путильської гімназії ознайомились з книгами про громадську і політичну діяльність народного обранця, першого депутата від гуцулів.

Як зауважили на заході працівники бібіліотеки, про Лук’яна Кобилицю складено чимало легенд, пісень, оповідань, намальовано картини… Поряд з тим, ведучі заходу зачитали рядки з книг письменників Юрія Федьковича, Михайла Крилатого, Івана Франка, Марії Матіос та інших, де змальовано героїчний шлях нашого славетного земляка.

Підсумовуючи історичний урок керівник апарату райдержадмінстрації Марія Яків’юк, зауважила, що потрібно любити свою історію, знати і пам’ятати своїх героїв.

Категорія: Новини