Учасники ансаблю троїстих музик путильського районного будинку культутри прийняли участь в етнографічному святі «ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА»

За організації управління культури обласної державної адміністрації, учбово-методичного центру культури Буковини та Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту в неділю, 23 жовтня, у чернівецькому Музеї просто неба відбулось етнографічне свято «Осінь весільна», де учасники дійства з різних районів відтворили майже усі етапи традиційного буковинського весілля, представленому як в українському, так і в румунському варіантах.

Розпочався велелюдний захід із урочистої весільної ходи, упродовж якої викононано традиційний танець з деревцем, а музики, серед яких були учасники ансамблю троїстих музик Путильського районного будинку культури, супроводжували все те веселими маршовими мотивами. Далі на обійстях музею відбувалося одночасно два дійства: підготовчі етапи українського та румунського весіль. Гості фестивалю мали нагоду наочно ознайомитись із кожним етапом театралізованого весільного дійства: споряджання посагу, пошиття вінка, клоніння вінка, благословення і виряджання до шлюбу.

По завершенню дійства його учасників відзначено подяками та дипломати. Так, за збереження і відродження багатовікових традицій Буковинського краю, джерел автентичної весільної обрядовості та участь у святі нагороджено колектив ансамблю троїстих музик районного будинку культури.