Спільно проти насильства

Однією з найбільших проблем сучасної України є домашнє насильство або насильство в сім’ї. Таку думку поділяють українські й міжнародні правозахисники, юристи, психологи. Особлива небезпечність домашнього насильства в тому, що від нього страждають діти, які потерпають від насильства і спостерігають за його проявами, а у майбутньому – застосовують негативний досвід у власній сім’ї. Насильство в сім’ї є суспільною проблемою, яка повинна розв’язуватися на рівні держави.

В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Путильським районним  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з районним сектором кримінально-виконавчої інспекції ВДПтСУ в Чернівецькій області проведено відеолекторій з елементами тренінгу «Стоп насильству у сім’ї» з особами, які засуджені до покарання без позбавлення волі за участі керівника апарату Марія Яків´юк.

Метою проведення заходу стало підвищення рівня обізнаності вищевказаних осіб із проблем застосування сили, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насилля, пошуку шляхів його подолання у сім’ї.

Підвести до розуміння важливих життєвих цінностей і їх вибору представник петенціаріїв намагався через призму «Філософія життя», де основним посиланням було те що необхідно навчитися зосереджувати зусилля на важливих речах, і робити вибір на користь речей без яких життя не має сенсу, це спілкування з батьками, кохання віра, цікава професія. Було надано короткий аналіз ситуації в районі з питань профілактики насилля.

Так, під час інформаційно-просвітницької бесіди працівниками РЦСССДМ з підобліковими, було використано наглядний матеріал до відповідної теми, який дав змогу більш детальніше розглянути види насилля, методи його попередження. Увазі присутніх було запропоновано цикл короткометражок з питань запобігання насиллю та жорстокому поводженню в сімях.Також були надані номера телефонів, важливі посилання та адреси установ, які можуть надати необхідну допомогу в даній ситуації.

«Сподіваємося, що почуте та побачене на цій зустрічі, допоможе попередити насилля в родинах», – зазначила керівник  апарату РДА М.Яківюк.

І на останок пам’ятайте: відповідаючи на насильство насильством, навіть у найменшому його прояві, ми продовжуємо коло зла та жорстокості! Саме тому всім намнеобхідно усвідомити важливість формування конструктивних моделей спілкування та поведінки як у сімейному, так і в повсякденному середовищі, змінити мислення на позитивне, вільне від жорстокості. Це буде першим кроком на шляху до суспільства БЕЗ НАСИЛЬСТВА.

Категорія: Новини