Керівники Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» прийняли участь в урочистостях, присвячених 90-річчю музею Гуцульщини й Покуття

foto_kolomiyaНа запрошення генерального директора Національного музею Гуцульщини й Покуття ім. Й. Кобринського в місті Коломия Ярослави Ткачук голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк,  директор Путильської художньої школи, заступник голови Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Тарас Ковальчук прийняли участь в урочистостях, присвячених 90-річчю музею, які відбулись 6-8 жовтня 2016 року.

В рамках проведення урочистостей відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний контент. Музейна галузь. Історія, здобутки та перспективи». Для розгляду та обговорення запланованих питань порядку денного запрошено українських та закордонних науковців, зокрема, з Польщі та Естонії.

У привітальному слові з нагоди поважного 90-річного ювілею, голова Всеукраїнського товариства «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк вручив Подяку колективу Національного музею Гуцульщини й Покуття ім. Й. Кобринського, та зазначив, що генеральний директор музею Ярослава Ткачук поставила музейну діяльність на новий щабель, запровадивши тут наукові дослідження, запрошуючи в ці стіни як відомих дослідників, так і початківців.

Другого дня відбулися секційні засідання міжнародної конференції, виїзд у місто Косів та село Яворів Косівського району, де учасникам конференції продемонстровано майстер-класи з народного мистецтва.

На завершальний, третій день для учасників та гостей організовано екскурсію по визначних місцях міста Коломия.